Wat is Scouting?

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.

Lid worden

Laat je uitdagen en ontdek Scouting Den Hoorn! Al vanaf 5 jaar is er bij Scouting Den Hoorn heel veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur!

Net als de Loodsen is de Wilde Vaart gister ook teruggekomen van hun zomerkamp.
Zij zijn een week verbleven in het mooie Hoek van Holland, waar Mister X hun de hele week door allerlei opdrachten gaf.
Een week voor het kamp kreeg elk lid een filmpje van Mister X waarin hij vertelde dat dit niet zomaar een uitrustvakantie werd maar dat hij een bijzondere test voor ons had gemaakt.

Op de dag van vertrek stond iedereen klaar op de fiets, via verschillende aanwijzingen fietsten we richting Hoek van Holland.
Daar aangekomen was de bus met bagage er al en konden we onze spullen uitladen, vervolgens uitrusten van de lange reis bij een kampvuurtje.

De volgende dag vertelde Mister X ons, wederom door middel van een filmpje, dat we naar het strand zouden gaan. Daar speelden we pictionary, de ene groep in de duinen en de anderen op het strand. Dat was een behoorlijke uitdaging maar een heerlijk dagje strand! Met deze opdracht verkregen we een nieuwe code waarmee de koffer open gemaakt kon worden.

Dinsdag stond er een paintballgeweer en een aantal blikken voor ons klaar, in groepjes moesten we ons eigen eten bij elkaar schieten.
De vitamientjes, groenten en een stukje vlees, de blikken werden in een vuurtje opgewarmd en heerlijk van gesmuld.
'S avonds kregen we de mededeling binnen 10 minuten klaar te moeten staan met een theedoek; een dropping dus.
We werden in De Lier gedropt en moesten vanaf daar maar zien hoe we terug zouden komen, 03.00 's nachts kwamen we terug.

Woensdag was het eindelijk een dagje niks doen en in het zonnetje liggen, dat hoort er gelukkig ook bij. De perfecte dag want het zonnetje scheen als de beste.

Donderdag werden we de hele dag op pad gestuurd, een beetje rust voor de begeleiding ;) We speelden Route 66, we hadden van 12.00 tot 18.00 de tijd om zoveel mogelijk van de 66 opdrachten uit te voeren, 's avonds gingen we met z’n allen uit eten.

Vrijdag kregen we wederom een filmpje van Mister X, de allerlaatste test. In het parkje naast het gebouw hingen 56 blaadjes met cijfers erop, na het verzamelen van allen 56 was er een mega sudoku voor ons uitgelegd.
Na heel lang puzzelen en schuiven losten we de sudoku op en hadden we de test doorstaan, de beloning was een BBQ.

Na een fantastisch leuke week was het zaterdag tijd om op te ruimen, het hele gebouw werd weer spik en span getrokken en alles opgeruimd.
Nu konden we gelukkig in één rechte lijn naar Den Hoorn fietsen, dat scheelde.
Alleen een beetje jammer van de regen op de terugweg .

Bedankt lieve Leiding!

“SponsorKliks,