Foto nieuwe tent

Een weekend weg met scouting, of op kamp, dan slapen waterscouts (11-15 jaar) en explorers (15-18 jaar) in tenten. De waterwelpen (7-11 jaar) slapen meestal in een clubhuis. De Bevers (5-7) blijven een nachtje logeren in het eigen clubhuis. In kano's kun je niet slapen, maar in een lelievlet wel.

Lelievlet met dekzeil
Vaste bestemmingen hebben we ook. Het Boterhuiseiland bij de Kagerplassen, daar zijn voor de waterscouts, explorers en roverscouts jaarlijks zeilwedstrijden. Voor de rest wisselen onze bestemmingen. Ook kun je als lid van Scouting Den Hoorn meedoen met landelijke- en wereldactiviteiten. Met pasen is de H.I.T. populair. Deze activiteiten staan los van Scouting Den Hoorn, maar je kunt alleen of samen met andere leden zelfstandig voor inschrijven.