Wat is Scouting?

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.

Lid worden

Laat je uitdagen en ontdek Scouting Den Hoorn! Al vanaf 5 jaar is er bij Scouting Den Hoorn heel veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur!

Voor leden

Ben je jeugdlid of vrijwilliger bij één van de ruim 1.000 Scoutinggroepen in Nederland? Dan vind je op Scouting.nl allerlei leuke en handige informatie!

Foto nieuwe tent

Een weekend weg met scouting, of op kamp, dan slapen waterscouts (11-15 jaar) en explorers (15-18 jaar) in tenten. De waterwelpen (7-11 jaar) slapen meestal in een clubhuis. De Bevers (5-7) blijven een nachtje logeren in het eigen clubhuis. In kano's kun je niet slapen, maar in een lelievlet wel.

Lelievlet met dekzeil
Vaste bestemmingen hebben we ook. Het Boterhuiseiland bij de Kagerplassen, daar zijn voor de waterscouts, explorers en roverscouts jaarlijks zeilwedstrijden. Voor de rest wisselen onze bestemmingen. Ook kun je als lid van Scouting Den Hoorn meedoen met landelijke- en wereldactiviteiten. Met pasen is de H.I.T. populair. Deze activiteiten staan los van Scouting Den Hoorn, maar je kunt alleen of samen met andere leden zelfstandig voor inschrijven.

“SponsorKliks,