Wat is scouting?

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.

Lid worden

Laat je uitdagen en ontdek Scouting Den Hoorn! Al vanaf 5 jaar is er bij Scouting Den Hoorn heel veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur!

Voor leden

Ben je jeugdlid of vrijwilliger bij één van de ruim 1.000 Scoutinggroepen in Nederland? Dan vind je op Scouting.nl allerlei leuke en handige informatie!

Zeilen Kaag

Waterscouting, dat is met boten. Wij hebben vaste ligplaatsen bij de Trambrug in Schipuiden. De waterscouts (11-15 jaar) maken hier volop gebruik van. De explorers (15-18 jaar) hebben ook een heuse ligplaats op de Kagerplassen. De kano's voor de waterwelpen (7-11 jaar) liggen op een trailer.

Als de waterscouts gaan zeilen dan wordt er gezamelijk vertrokken vanaf het clubhuis in Den Hoorn. Woon je dichterbij de Trambrug dan mag je ook direct daarnaartoe.

Voor de explorers ligt er ook één lelievlet met buitenboordmotor aan het eiland 'Boterhuiseiland'. Deze ligplaatsen geven een leuke en avontuurlijke uitdaging om in bijvoorbeeld de weekenden te zeilen op deze mooie zeilwateren.

Boterhuiseiland, Kagerplassen
Boterhuiseiland, Kagerplassen


De waterwelpen (7-11 jaar) maken gebruik van kano's. Deze liggen op een kanotrailer die op ons terrein staat en zo overal te gebruiken is. (Ook in Den Hoorn ;-).
Voor alle leden hebben wij reddingsvesten. Een van de voorbeelden wanneer jeugdleden een reddingsvest moet dragen is: Regenbroek aan = reddingsvest aan.


Scouting Nederland is aangesloten bij de Commissie watersport opleidingen (CWO). Bij Scouting Nederland kun je dus een erkend CWO diploma halen. Wij bieden op verenigingsniveau het behalen van diploma kielboot 1&2, buitenboordmotor 1/2 en roeien aan, op admiraliteitsniveau (regio) de diploma's kielboot 3, buitenboordmotor 3 en motorboot ||.
Het maakt niet uit of een CWO-diploma of vorderingenstaat in Limburg, hartje Amsterdam of Friesland wordt behaald; ongeacht de plaats van uitgifte is de inhoud van het diploma hetzelfde.